Nowy serwis internetowy porady kulturystyczne zapraszamy do odwiedzenia.

Kontuzja barku !

Kontuzje, urazy, schorzenia itp

Kontuzja barku !

Postprzez pablosss » 6 wrz 2009, o 12:07

Jakieś pół roku temu gdy robiłem unoszenie hantelek w bok przy małej ilości powtórzeń z dużym obciążeniem poczułem ból podczas opuszczania hantli. Nie przerwałem ćwiczenia myśląc, że ból z czasem ustąpi. Nastepnego dnia na siłowni dalej ćwiczyłem klatke na koniec z powodu bólu nie wykonałem tylko rozpiętek. Nastepnego dnia takze dalej ćwiczyłem, ból nie ustępował. Dzien pozniej skrecilem sobie kostke i nie trenowałem około 3 tygodni. Gdy wróciłem na siłownie wrócił również ból. Lekarz powiedział zebym sie oszdzędzał to do wakacji przejdzie. Odstawiłem na bok siłownie jednak dalej chodziłem na treningi jiu-jitsu chociaz po niektórych dźwigniach nie mogłem ruszać ręką. Po 3 miesiacach kontuzja dalej sie utrzymywała i w czerwcu postanowilem dac sobie z wszystkim spokój. Od tego czasu bardzo oszczedzam reke. Czasami ostrożnie pływam. Czuje jednak dalej ze z reka wciaż coś jest nie tak. Moge płynnie wykonywać kazdy ruch ręką jednak czuje jak szarpie przy tym mięsnie. Gdy unosze barki w góre czesto słysze jak bark strzela. Od czasu do czasu boli nawet przy siedzeniu przy komputrze itd... Prosze o pomoc czy ktoś z was nie miał może podobnego problemu i jak go rozwiązał. Bardzo chciałbym wrócić do treningów. Z góry dziekuje
pablosss

Re: Kontuzja barku !

Postprzez davidooo » 6 gru 2009, o 10:47

Gdzie regeneracja? :?:

ile razy w tyg cwiczysz?

zmniejsz obciazenia daj wiecej powtorzen to pomaga w bolach stawowych ;)

----------

Mialem podobna sytuacje przy WL tak mnie bark zaczol bolec nie moglem reka ruszyc caly grudzien nie robilem zadnych wyciskan na lawce plaskiej itp potem jeszcze byl bol ale mniejszy zmniejszylem obciazenie w Wl i po jakims czasie bol minol :D :D :D
davidooo

Powrót do Zdrowie

Kto przeglÄ…da forum

Zidentyfikowani użytkownicy: Brak zidentyfikowanych użytkowników